Pannenkoeken met ricotta

Pannenkoeken met ricotta

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Pannenkoeken met ricotta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 200 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 el bakpoeder
    • 75 g fijne tafelsuiker
    • 200 ml
    • 200 g
    • 1 el citroenschil (vers geraspt)
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Splits de eieren en houd de dooiers en eiwitten apart. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de dooiers toe. Voeg ook het bakpoeder en de suiker toe en schenk beetje bij beetje de karnemelk erbij. Roer met een garde tot een glad beslag zonder klontjes. Let op: het beslag is dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag.

  2. Klop het eiwit met een handmixer stijf in een kom en spatel dit voorzichtig samen met de ricotta en de citroenrasp door het beslag.
  3. Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag een beetje uitlopen, maar maak de pancakes niet te groot. Bak de pannenkoeken ca. 5 minuten op laag vuur en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!