Papillot van kipfilet met Thais citroengras

Papillot van kipfilet met Thais citroengras

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Papillot van kipfilet met Thais citroengras

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kipfilets (in lapjes)
    • 3 rode chilipepers (ontpit, in lange reepjes)
    • 2 stengels (Thais, het zachte deel in lange reepjes)
    • 8 kaffirlimoenbladeren (in dunne reepjes)
    • 0.25 Chinese kool (in reepjes)
    • 4 lente-uien (in ringetjes)
    • 2 dl
    • 2 el
    • 1 tl gember (geraspt)
    • 2 el
    • 1 el vissaus
    • verse koriander (om te garneren)
    • 3 el Bertolli olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Ontpit de Spaanse pepers en snij ze in lange reepjes. Snij het zachte deel van de citroengras in lange reepjes, de limoenblaadjes in dunne reepjes, de lente-uitjes in ringetjes. Rasp de gember.

    Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker en de gember. Laat tot de helft inkoken. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en laat nog even inkoken.

  2. Knip 4 vierkanten van 30 cm x 30 cm uit een vel bakpapier. Verwarm de resterende olijfolie in een pan. Bruin de kiplapjes heel kort aan beide kanten en bestrijk de lapjes met de sinaasappelolie.

  3. Verdeel de reepjes Spaanse peper, het Thaise citroengras, de limoenblaadjes, de Chinese kool en de lente-ui over de vellen bakpapier. Leg de kiplapjes op de groenten.

  4. Meng de overgebleven sinaasappelolie met de sojasaus en de vissaus. Verdeel het vocht over de kip. Sluit de papillot door de uiteinden dicht te draaien als een bonbon en bind vast met keukengaren.

  5. Zet de papillotten op een bakplaat en laat ze 15 minuten garen in de oven.

  6. Leg op elk bord een kippapillot. Open ze en garneer met de korianderblaadjes. Extra lekker met gestoomde rijst ernaast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!