Paprikabootjes van Xandra

Paprikabootjes van Xandra

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Paprikabootjes van Xandra

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 rode puntpaprika's
    • 3 takjes tijm
    • 200 g crème fraîche
    • 450 g kabeljauwfilets
    • 1 zak veldsla
    • 1 teen knoflook
    • 4 el olijfolie
    • 25 g
    • 100 g (ongekookte) rijst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Zet een pan water op het vuur en kook de zilvervliesrijst gaar. 

  3. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk de paprika's met olijfolie en leg ze met de bolle kant op de bakplaat.

  4. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes en vul de paprika ermee. Kruid met zout en peper.

  5. Doe de crème fraice in een schaaltje. Pers de knoflook erboven uit.
  6. Voeg de geraspte kaas, tijm, en peper naar smaak toe en meng dit met een vork door de room.

  7. Verdeel de kaasroom over de paprika's.
  8. Bak de gevulde paprika’s in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Leg op elk bord een bedje veldsla en verdeel er de paprikaboten en twee schepjes rijst over.

Misschien vind je dit ook wel lekker!