Paprika-chorizotortilla

Paprika-chorizotortilla

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Paprika-chorizotortilla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (gehakt)
    • 150 g (in stukken)
    • 1 paprika rood (in dunne reepjes)
    • 2 pofaardappels (cs. 400g in dunne schijfjes)
    • 1 ui (in dunne ringen)
    • 4 el olijfolie
    • 6 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit 2 el olie in een grote ovenvaste koekenpan (30 cm) en laat de aardappel, ui en paprika 10-15 minuten zachtjes bakken (tot de aardappel bijna gaar is). Voeg de chorizo toe en bak hem 5 minuten mee.

  3. Klop de eieren in een grote kom, voeg de peterselie toe en dan het chorizomengsel. Laat het even staan terwijl je de overgebleven olie in de pan verhit. Doe het mengsel terug in de pan en laat het 5-7 minuten bakken, tot het aan de rand is gestold. Zet de pan dan 5-7 minuten in de oven.

  4. Keer de tortilla op een grote plank of bord, laat hem afkoelen en snijd hem in punten.

  5. Aantal kcal: 602 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!