Paprikarisotto met pancetta

Paprikarisotto met pancetta

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

Paprikarisotto met pancetta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el tijmblaadjes
    • 1 ui
    • 1 beker (200ml) mascarpone
    • 1 l vleesbouillon van tablet
    • 1 zak paprikamix
    • 50 g Parmezaanse kaas
    • 150 g
    • 2 el olijfolie
    • 300 g (risotto, ongekookt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak pancetta knapperig en schep uit de pan.

  2. Bak in het bakvet de ui met de paprika 2 minuten.

  3. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  4. Schenk de bouillon telkens bij en laat de rijst steeds zachtjes kokend de bouillon opnemen voor je de volgende portie bouillon bijgiet.

  5. Kook de rijst in 15-20 minuten gaar en roer regelmatig. Neem daarna de pan van het vuur.

  6. Roer er de mascarpone, de helft van de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak door.
  7. Schep de risotto in 4 diepe borden, bestrooi met de pancetta en serveer met de rest van de kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!