Paprikasoep met crostini

Paprikasoep met crostini

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Paprikasoep met crostini

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g rauwe ham
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 6 rode paprika's
    • 1 stokbrood
    • 5 el olijfolie
    • 150 g zuivelspread
    • 8 zongedroogde tomaten
    • 1 l kippenbouillon (van tablet)
    • 2 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Verhit in een (soep)pan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten.

  3. Schep er 6 tomaatjes door.
  4. Schenk de bouillon erbij en kook de paprika in 10 minuten gaar.

  5. Leg intussen het stokbrood op een bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.

  6. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 5 minuten goudbruin en krokant.

  7. Meng de zuivelspread met de rest van de tomaatjes, de basilicum en zout en peper naar smaak.
  8. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  9. Besmeer de crostini met de tomaten-basilicumcrème en verdeel er de ham over.
  10. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met de crostini.

Misschien vind je dit ook wel lekker!