Parelgortsalade met walnoten, appel en kip

Parelgortsalade met walnoten, appel en kip

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Parelgortsalade met walnoten, appel en kip

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 175 g kipfilets
    • 2 tl pittige kerriepoeder
    • 2 el ras el hanout (optioneel, zie variatietip)
    • 1.5 el Becel met een vleugje olijfolie (15 g)
    • 115 g
    • 115 g rode uien
    • 130 g kikkererwten in blik
    • 1 kleine appel
    • 120 g stengels bleekselderij
    • 1 limoen
    • 25 g walnoten
    • 10 g platte peterselie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in de lengte in zodat een dun breed lapje kipfilet ontstaat. Bestrooi met de kerriepoeder en peper naar smaak en bestrijk met halve eetlepel vloeibare margarine. Gril de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ca. 7 minuten helemaal gaar.
  2. Bereid intussen de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de kip in dunne reepjes.

  3. Pel en snijd de uien in ragdunne partjes en fruit ze 3 minuten in de rest van de Becel. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Was de bleekselderij en snijd de stengels in ragdunne boogjes.
  4. Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Hak de walnoten grof. Pluk de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze grof.

  5. Houd 1/3 deel van de walnoten en 1/3 deel van de peterselie apart. Schep de rest van de ingrediënten door elkaar.

  6. Verdeel de maaltijdsalade over 2 borden en bestrooi met de rest van de walnoten en de peterselie.

Variaties: Maak dit gerecht extra kruidig door er 2 tl ras el hanout aan toe te voegen

Tip: probeer ook eens deze maaltijdsalade met couscous en hüttenkäse

Lees ook: 5x vegetarische food-trends

Lees ook: Kook jij vaak hetzelfde? Ontdek hier snelle & makkelijke recepten

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!