Parfait van peer en granaatappel

Parfait van peer en granaatappel

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Parfait van peer en granaatappel

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 2 peren
    • 1 scheutje vanille-extract
    • 1 granaatappel
    • 4 eidooiers
    • 85 g
    • 250 g
    • 125 ml
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Halveer de granaatappel, en haal de pitjes eruit.

  2. Meng de eidooiers met de suiker en klop tot de crème lichtgeel wordt en een mooi mengsel vormt. Verwarm de melk samen met de peren en het vanille-extract. Kook de peren in een pannetje gaar. Mix met een staafmixer.

  3. Giet het mengsel van peer en melk voorzichtig bij de eieren. Warm dit geleidelijk aan op en blijf constant roeren. Doe het in een kom en mix het geheel op hogere snelheid. Laat even afkoelen.

  4. Klop de slagroom half stijf en spatel samen met de granaatappelpitjes door de lauwe massa. Stort het geheel in een rechthoekige cakevorm en laat het een nacht opstijven in de diepvries.

  5. Snijd met een warm, droog mes enkele plakjes van de parfait en serveer met wat extra granaatappelpitjes. Zorg ervoor dat er geen witte vliesjes meer aan de granaatappelpitjes hangen, want die zijn erg bitter.

Misschien vind je dit ook wel lekker!