Pasta Carbonara met geroosterde bloemkool

Pasta Carbonara met geroosterde bloemkool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pasta Carbonara met geroosterde bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g bloemkool (in roosjes)
    • 4 el olijfolie
    • 1 tl gedroogde tijm
    • 2 el pijnboompitten
    • zout en peper
    • 300 g penne
    • 200 ml Blue Band Finesse voor Koken (Light)
    • 3 eieren
    • 50 g Parmezaanse kaas
    • ham (in reepjes, optioneel)
    • verse peterselie (optioneel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schep de bloemkoolroosjes om met de olie, tijm en pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper. Gebruik hiervoor een ovenschaal of een bakplaat. Schuif in de oven en rooster gedurende 25 minuten.
  3. Breng intussen een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en laat de pasta uitlekken.
  4. Schep de pasta terug in de pan en voeg de geroosterde bloemkool toe. Verwarm ca. 2-3 minuten op laag vuur.
  5. Roer de kookroom, eieren en kaas los. Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel door de pasta zodat het niet gaat stollen.
  6. Serveer de pasta in diepe borden. Lekker met reepjes ham, Parmezaanse kaas, peterselie en een frisse salade of gekookte broccoliroosjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!