Pasta funghi

Pasta funghi

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pasta funghi

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g sjalotjes
    • 2 teentjes knoflook
    • 0.5 bouillonblokje (paddenstoelenbouillon)
    • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken (of Finesse voor Koken Light)
    • 600 g gemengde paddenstoelen
    • 75 g Parmezaanse kaas
    • 1.5 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 1 el verse tijmblaadjes
    • 350 g spaghetti
    • 3 takjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en de knoflook. Snijd de sjalotjes in partjes en snipper de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon, scheur de oesterzwammen in repen en snijd de rest van de paddenstoelen naar wens grof of in plakjes. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of snelschillertje in schilfers.

  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit de sjalot en de knoflook 3 minuten op een laag vuur. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de Finesse voor Koken, 125 ml water en de bouillontablet toe en breng alles op een hoog vuur aan de kook. Kook de saus iets in.

  3. Kook gelijktijdig de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water beetgaar. Giet de pasta af en schep de paddenstoelensaus en de helft van de kaas erdoor. 

  4. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met grof gemalen peper en de rest van de Parmezaanse kaas. Garneer met de takjes tijm.