Pasta-groentesalade met gepaneerde kip

Pasta-groentesalade met gepaneerde kip

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pasta-groentesalade met gepaneerde kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets
    • 200 g aardappels
    • 200 g (gemengd)
    • 2 eieren
    • 75 g (gemalen)
    • maïsolie
    • 6 el
    • 200 g tuinbonen (gedopt)
    • 2 el
    • 4 el
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water en laat afkoelen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. 

  2. Roer een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  3. Kook de aardappelen 5 minuten beetgaar in gezouten water.

  4. Blancheer de tuinbonen 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Snijd met een puntig mesje het fijne vliesje open en druk er de bonen uit.

  5. Vermeng de lauwe aardappelen met de macaroni en de tuinbonen. Schep er de dressing door.

  6. Kruid de kip met peper en zout. Wentel de kip eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de parmezaan. Bak ze 4 tot 5 minuten aan elke kant in maïsolie, op een matig vuur.

  7. Verdeel de sla over de borden en schep er de bonensalade op. Snijd de warme kip in stukken en leg ze erbij.

  8. Dit gerecht bevat 426 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!