Pasta met avocadosaus

Pasta met avocadosaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pasta met avocadosaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • verse basilicum
    • 1 avocado (rijp)
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 1 rode ui
    • 5 el
    • 3 teentjes knoflook
    • 400 g volkoren spaghetti
    • 125 g
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de courgette, de ui en de knoflook en fruit dit kort aan in een pan met olijfolie. 

  3. Snijd de avocado open en lepel het in een keukenmachine. Voeg er vervolgens de basilicum, ricotta, een snufje zout en peper, 1 eetlepel olijfolie, het limoensap en een scheutje water aan toe. Maal het geheel fijn tot een mooie gladde puree.

  4. Giet de spaghetti af (bewaar een half kopje kookvocht).
  5. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.

  6. Voeg de puree toe aan de gebakken courgette samen met een half kopje kookvocht.

  7. Voeg vervolgens de spaghetti en de tomaatjes toe en roer goed door elkaar.

  8. Breng eventueel extra op smaak met wat zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!