Pasta met bospaddenstoelen en hertenstoofvlees

Pasta met bospaddenstoelen en hertenstoofvlees

Ik heb alle tijd Makkelijk Duur

Pasta met bospaddenstoelen en hertenstoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 1 handjevol geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 snufje peper en zout
    • 1 takje laurier
    • 1 glas wildfond
    • 1 glas rode wijn
    • 500 g hertenvlees, in stukken gesneden
    • 2 el gehakte peterselie
    • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
    • 500 g bospaddenstoelen
    • 500 g tagliatelle
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Bak het hertenvlees aan in een beetje boter. Voeg de sjalotten toe en laat deze even meestoven. Blus dit af met de rode wijn en wildfond en doe er een takje laurier bij. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout en laat het vlees op een zacht vuurtje gaar sudderen. Dit duurt ongeveer een uur.

  2. Borstel ondertussen de bospaddenstoelen goed schoon of spoel ze kort onder stromend water en laat ze daarna goed uitlekken en drogen. Bak de paddenstoelen goudbruin met een beetje knoflook en kruid af met peper, zout en peterselie.

  3. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water en giet een beetje van het kookvocht bij de paddenstoelen zodat ze lekker smeuïg worden.

  4. Schep de paddenstoelen en de stoofpot op een bord, bovenop de pasta. Garneer je gerecht met peterselie en Parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!