Pasta met tomaatjes uit de oven, ham en rucola

Pasta met tomaatjes uit de oven, ham en rucola

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Pasta met tomaatjes uit de oven, ham en rucola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g hamreepjes
    • 1 handje Parmezaanse kaas
    • 1 handje pijnboompitten
    • 1 ui
    • 200 g
    • 1 teen knoflook
    • 50 g rucola
    • 10 romatomaatjes of cherrytomaatjes
    • 1 bakje boursin quisine (roomkaas met kruiden)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zet de pasta op en verwarm je oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

  2. Leg de tomaten in een ovenschaal en giet een klein scheutje olijfolie over de tomaatjes. Breng op smaak met peper en zout. Zet ze voor circa 10 minuten in de oven.

  3. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olijfolie in een wok en bak het uitje met de knoflook zachtjes aan.

  4. Als de pasta klaar is (ca 15 minuten), voeg je de boursin toe aan het uitje in de pan en vervolgens ook de gekookte pasta. 

  5. Zet het vuur uit en roer de rucola, de hamreepjes en de pijnboompitten door de pasta.

  6. Serveer de pasta met de geroosterde tomaatjes en eventueel een beetje Parmezaanse kaas en een snufje peper.