Pasta met broccoli en een kippesto saus

Pasta met broccoli en een kippesto saus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pasta met broccoli en een kippesto saus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kipfilets (fijn gesneden)
    • 2 flinke uien (gesnipperd)
    • olijfolie (of margarine)
    • geraspte kaas (optioneel voor de garnering)
    • 1 tl chili vlokken
    • peper en zout
    • paprikapoeder
    • gemengde kruiden (bieslook en peterselie)
    • 2 el
    • 2 tenen knoflook geperst
    • 400 gram (verse) pasta
    • 1 flinke broccoli
    • 500 g naturel roomkaas
    • 0.5 bakje tomaten-tapenade
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kruid de kip met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Breng twee pannen water aan de kook. Kook de broccoli en de pasta gaar. Voeg eventueel wat zout en/of een blokje bouillon toe aan het kookwater. 

  3. Neem een hapjespan, wok of braadpan en bak de kipfilet bruin in een beetje margarine of olie. Voeg de uien en knoflook toe en gaar deze mee.

  4. Voeg het kuipje roomkaas, de pesto en de tapenade toe aan de gare kip/ui massa. Warm dit op en voeg ca. 100 cl water toe om de saus iets te verdunnen.

  5. Breng op kleur met wat groene kruiden en maak het wat pittiger met een theelepeltje chilivlokken.
  6. Serveer de pasta met roosjes broccoli en de saus en werk af met wat geraspte kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!