Pasta met broccoli en kip roomsaus

Pasta met broccoli en kip roomsaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pasta met broccoli en kip roomsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 groene kruiden (bieslook, bosui en/of peterselie, paprikapoeder, chilivlokken)
    • 400 g kipfilets (zeer fijn gesneden)
    • 75 g tomaten-tapenade
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 2 flinke ui (fijngesnipperd)
    • 1 flinke broccoli
    • 100 g
    • 400 g (verse) pasta
    • 200 g naturel roomkaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kruid de kip met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Breng twee pannen water aan de kook. Neem een hapjespan, wok of braadpan en bak hier de kipfilet mooi bruin in een beetje boter of olie. Voeg de uien en knoflook toe en gaar deze mee.
  3. Kook dan de broccoli gaar zoals je gewend bent en kook de pasta gaar. Ik voeg meestal een blokje bouillon toe aan het kookwater. Een beetje zout kan ook.
  4. Mijn voorkeur gaat verder uit naar van die dikke slierten pasta, witte en groene gemengd (tagliatelle). Deze nemen de saus goed op.
  5. Terwijl de broccoli en pasta staat te koken voeg je het kuipje roomkaas, de pesto en de tapenade toe aan de gare kip/ui massa. Warm dit op en voeg ca 100 cc water toe om de saus iets te verdunnen.
  6. Breng op kleur met wat groene kruiden en maak het wat pittiger met een theelepeltje chilivlokken.
  7. Serveer de pasta met roosjes broccoli en de saus. Je kunt er voor de sier nog wat geraspte kaas overheen strooien.

Misschien vind je dit ook wel lekker!