Pasta met courgette en spinazie

Pasta met courgette en spinazie

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pasta met courgette en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 200 g (gewassen)
    • 1 tablet Knorr groente- of kippenbouillon
    • 1 dl kookroom (of: Blue Band Finesse voor Koken)
    • 3 el vloeibare margarine
    • 1 courgette
    • 2 tl
    • 400 g spaghetti
    • 300 g
    • 50 g jong belegen kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de courgette in stukjes.
  2. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui met de courgette en 1 theelepel kerriepoeder 5 minuten. Schep de spinazie erdoor. Schep 1/4 l water en de bouillontablet erdoor en kook 10 minuten op een laag vuur.

  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Verhit de rest van de vloeibare margarine in een koekenpan en bak het gehakt met 1 theelepel kerriepoeder al roerend ruk, bruin en gaar (ca. 8 minuten).
  5. Pureer de groenten (met een staafmixer of in de blender). Roer de kookroom erdoor.
  6. Meng de hete spaghetti met het gehakt en de groentesaus. Verdeel over 4 diepe borden. Schaaf de kaas er heel dun over.

Recept pasta Pasta met spinazie In Blue Band Vloeibaar gebakken pasta met spinazie en courgette.

Misschien vind je dit ook wel lekker!