Pasta met gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groenten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pasta met gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje rucola
    • 1 snufje peper en zout
    • 1 bakje grana padano
    • 150 ml olijfolie (voor de pesto)
    • 50 g amandelen (geroosterd, voor de pesto)
    • 1 snufje knoflookpoeder (voor de pesto)
    • 2 handjes (voor de pesto)
    • 75 g (verkruimeld, voor de pesto)
    • 1 bloemkool (kleine)
    • 1 tros tomaat (cherrytomaten)
    • 500 g tagliatella
    • 250 g groene asperges
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breek de harde uiteinden van de groene asperges af en snijd de rest in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes en doe de asperges en bloemkool op een ovenschaal. Druppel er olijfolie over en meng goed zodat de groenten aan alle kanten met olie bedekt zijn.

  2. Rooster de groenten zo’n 15 minuten gaar onder de grill en schep af en toe om. Leg de laatste 5 minuten de tomaatjes erbij en breng op smaak met zwarte peper en grof zout.

  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water en maak de pesto.
  4. Schep een beetje pesto door de pasta, samen met de gegrilde groenten en werk af met rucola en schilfers Grana Padano.