Pasta met romige kaassaus en frisse groenten

Pasta met romige kaassaus en frisse groenten

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pasta met romige kaassaus en frisse groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 teentjes
    • 250 g champignons
    • 1 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 150 ml Blue Band Finesse voor Koken (of Finesse voor Koken Light)
    • 500 g courgettes
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 2 el pijnboompitten (droog geroosterd)
    • 6 takjes verse basilicum
    • 300 g fusilli pasta (spiraalpasta)
    • 1 el gedroogde oregano
    • 150 g verse roomkaas met kruiden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in wat dikkere plakjes. Pel en snipper de knoflook. Was de courgette, snijd de steelaanzet eraf en rasp hem grof. Was en halveer de tomaatjes. Pluk de blaadjes van 3 takjes van de basilicum en scheur ze in stukjes. Snijd de rest met de overgebleven steeltjes fijn.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier.

  3. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Verhit de margarine in een grote koekenpan of braadpan en bak de champignons met de knoflook 5 minuten. Voeg de oregano, de Finesse voor Koken en de roomkaas toe en laat hem al roerende smelten. Schep de courgette en de fijngesneden basilicum erdoor en warm ca. 1 minuut door.

  5. Giet de pasta af en schep er het courgettemengsel en de tomaatjes door. Breng op smaak met versgemalen peper. Garneer met de pijnboompitten en de basilicum.