Pasta met savooiekool en worstjes

Pasta met savooiekool en worstjes

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Pasta met savooiekool en worstjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 4 teentjes
    • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
    • 0.5 savooiekool
    • 300 g penne pasta
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 300 g verse Italiaanse worst
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese
    • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schaaf de savooiekool dun. 

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en houd de pasta warm.

  3. Verhit gelijktijdig de vloeibare margarine in een ruime braadpan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 1 minuut. Snijd de worstjes in kleine stukjes, voeg ze aan het uienmengsel toe en bak ze in 5-7 minuten bruin en gaar. Schep de savooiekool erdoor en bak 5 minuten al omscheppend op een laag vuur mee.

  4. Voeg de tomatenblokjes en het zakje mix voor spaghetti bolognese toe. Breng alles aan de kook en laat op een laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen. Schep de pasta door de pastasaus. Serveer met de Parmezaanse kaas.
  5. Variatietip: vervang de Italiaanse worstjes in deze pasta eens door chipolata worstjes of merquez.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!