Pasta met spinazie en roomkaas

Pasta met spinazie en roomkaas

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pasta met spinazie en roomkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 handje geraspte kaas
    • 1
    • 1 bakje roomkaas (met kruiden)
    • 1 zakje spinazie (gewassen)
    • 1 bouillonblokje, groenten
    • 1 teentje knoflook
    • 300 g
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 2 kipfilets (heel klein gesneden)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zet alles klaar. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar. Lekker met een bouillonblokje erdoor maar kan ook met wat zout.

  2. Bak ondertussen in een andere pan de uien, knoflook en kipfilet aan en zorg ervoor dat de kip gaar is. Strooi er flink wat Italiaanse kruiden overheen.
  3. Voeg de spinazie toe en zet de schaar erin. Hoeft niet maar dan verdeeld het zich straks makkelijker door de pasta. Ik gebruik echt een flinke zak spinazie en soms zelfs twee zakken. Gebruik je diepvriesspinazie dan is de ala creme er lekker door en gebruik voor 4 personen dan rustig 750 gram. Laat de spinazie slinken. Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Voeg de gare pasta toe. Breng op smaak met extra Italiaanse kruiden, snufje (zee)zout, wat chilivlokken of een beetje sambal.
  4. Serveer met geraspte kaas.