Pasta met tomatensaus en basilicum

Pasta met tomatensaus en basilicum

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Pasta met tomatensaus en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 5 el olijfolie
    • 1 ui
    • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
    • 3 teentjes
    • 1 handje verse basilicum
    • 1 tl Italiaanse kruiden
    • zout en peper
    • 1 handje Parmezaanse kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan. Snipper je ui en snijd de knoflooktenen in vieren. Doe de ui in de pan en bak totdat de ui glazig is. Voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zachter en laat het 20-25 minuten pruttelen.
  2. Breng vast een pan met water aan de kook. Wanneer de saus nog ongeveer 10 minuten moet pruttelen kook je de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Snijd een handjevol basilicum in reepjes. Serveer de pasta met de saus en de basilicum erover. Voeg naar smaak wat Parmezaanse kaas toe.

Misschien vind je dit ook wel lekker!