Pasta met Zeeuwse mosselen en jonge spinazie

Pasta met Zeeuwse mosselen en jonge spinazie

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Pasta met Zeeuwse mosselen en jonge spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kg mosselen (Zeeuwse)
    • bladspinazie (1,5 kg)
    • 1 bol knoflook
    • 600 g vers eekhoorntjesbrood
    • 100 g (gerookt)
    • 50 g (boerenboter)
    • 1 bosje bladpeterselie
    • 100 g (geschaafd)
    • 2 rode uien
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de knoflook in de gloeiende houtskool of op de barbecuerooster en laat zacht worden. Kook de spaghetti beetgaar (al dente). Maak het eekhoorntjesbrood schoon. Pel en snipper de uien. Snijd het spek in blokjes.

  2. Zet een wok op het vuur en smelt er de boter in. Roerbak de uien en het spek. Doe de paddenstoelen en de onder stromend water gewassen Zeeuwse mosselen erbij, en bak ze ongeveer 4 minuten tot ze open zijn.

  3. Voeg de gekookte spaghetti er aan toe en roer om. Doe de gewassen spinazie erbij. Snipper de peterselie fijn en strooi hem over de spaghetti. Werk af met Parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!