Pasta ovenschotel met broccoli

Pasta ovenschotel met broccoli

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pasta ovenschotel met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 1 l magere melk
    • 2 teentjes (gekneusd)
    • 2 laurierblaadjes
    • 400 g volkoren pasta
    • 500 g broccoli (in kleine roosjes)
    • 75 g margarine
    • 75 g
    • 1 tl mosterd
    • 1 bosje peterselie (grof gehakt)
    • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 el olie (voor het invetten van de ovenschaal)
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng de melk met de knoflook en de laurierblaadjes zachtjes aan de kook in een kleine steelpan, draai het vuur dan uit en laat 20 minuten trekken.

  2. Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking in een heel ruime pan met water. Voeg de laatste 4 minuten de broccoliroosjes toe en laat die even meekoken. Giet af.

  3. Vet een lage ovenschaal in met een eetlepel olie. Verhit de margarine in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 5 minuten uit tot de bloem net niet lichtbruin kleurt.

  4. Verwijder de knoflook en laurier uit de melk. Schenk de melk in een dunne straal, blijf voortdurend roeren met een garde, bij de uitgebakken bloem. Laat 3 minuten op zacht vuur inkoken tot de bloemsmaak is verdwenen en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.

  5. Schep de pasta met de broccoli en de kaassaus door elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met wat nootmuskaat en zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot de saus borrelt en mooie lichtbruine plekken toont.

Misschien vind je dit ook wel lekker!