Pasta ovenschotel met courgette, worstjes en mozzarella

Pasta ovenschotel met courgette, worstjes en mozzarella

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Pasta ovenschotel met courgette, worstjes en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g penne pasta
    • 1 rode ui
    • verse basilicum (garnering)
    • 1 teentje knoflook
    • 400 g courgettes
    • 400 g gekruide runderworstjes
    • 2 tl Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 1 zak Bertolli Pastasaus Kruidig
    • 75 g Parmezaanse kaas
    • 1 zakje mozzarella balletjes (mini)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de worstjes in stukjes.

  3. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak de stukken worst aan. Bak de ui een minuutje mee. Voeg de knoflook en courgette toe en bak ze 3 minuten mee. Doe nu de pastasaus erbij en laat zachtjes warm worden.
  4. Schep de gekookte pasta en de Parmezaanse kaas erdoor. Doe de pasta over in een ingevette ovenschaal en verdeel de mozzarellabolletjes erop.
  5. Bak de pastaschotel in de oven tot de mozzarella licht gesmolten is. Garneer het gerecht met blaadjes verse basilicum.

  6. Variatietip: dit ovenschotel recept is ook heel lekker met varkenssaucijzen/of chipolata worstjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!