Pasta ovenschotel met ricotta en gehakt

Pasta ovenschotel met ricotta en gehakt

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pasta ovenschotel met ricotta en gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 300 g penne of fusilli
    • 250 g
    • 2 kleine of 1 grote ui
    • 2 teentjes
    • 2 paprika's (kleur naar smaak)
    • 250 g
    • 200 g cherrytomaatjes
    • 1 bol mozzarella
    • 1 tl Italiaanse kruiden
    • peper en zout
    • 1 handje Parmezaanse kaas (gemalen of geraspt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Snijd de paprika’s fijn. Snipper de ui en knoflook. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de mozzarella in kleine blokjes.
  4. Fruit de ui en knoflook. Zodra deze mooi glazig zijn, voeg dan de paprika toe. Bak even mee en voeg daarna het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Voeg aan de afgegoten pasta de cherrytomaatjes, mozzarella en ricotta toe. Meng dit goed door elkaar.

  6. Voeg het gehakt-paprikamengsel toe en roer alles goed door. Proef en voeg eventueel nog wat extra kruiden of zout en peper toe.
  7. Doe het geheel in een ovenschotel en bestrooi ruim met kaas. Zet de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi bruin is geworden.
  8. Dit gerecht bevat ca. 535 kcal p.p.

Nog zo'n heerlijke ovenschotel van Lekker & Simpel: Pasta-ovenschotel met paprika

Lees ook: 5x kidsproof recepten

Lees ook: Susan Smit creëert een familieklassieker

Misschien vind je dit ook wel lekker!