Pasta-ovenschotel met ricotta en prei

Pasta-ovenschotel met ricotta en prei

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pasta-ovenschotel met ricotta en prei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g ravioli (of andere pasta)
    • 500 ml gezeefde tomaten
    • 4 tomaten
    • 2 preien
    • 1 ui
    • 2 teentjes
    • 2 tl
    • 4 el (of naar behoefte)
    • 2 handjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Snipper ondertussen het uitje en snijd de knoflook en prei fijn. Snijd ook de tomaten in blokjes.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de prei aan. Voeg na ca. 4 minuten de basilicum, de gezeefde tomaten en de blokjes tomaat toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat dit ongeveer 5 tot 10 minuten pruttelen.
  5. Meng de pasta met de tomatensaus en schep dit over in een ingevette ovenschaal. Verdeel er een beetje geraspte kaas en wat lepeltjes ricotta over.

Nog zo'n lekkere pasta-ovenschotel van Lekker & Simpel: Pasta-ovenschotel met gerookte kip

Meer pasta inspiratie: 7x prima pasta

Om je bord bij af te likken: Zo maak je de 5 klassieke sauzen

Misschien vind je dit ook wel lekker!