Pasta peperonata

Pasta peperonata

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pasta peperonata

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g tomaten (in partjes)
    • 4 el olijfolie
    • 1 gele paprika (in repen)
    • 1 rode paprika (in reepjes)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 tl
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 300 g korte pasta (bijv. grote macaroni of penne)
    • 2 takjes tijm (alleen blaadjes)
    • Parmezaanse kaas
    • 4 rundersaucijzen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de saucijzen in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg de tomaat toe en bak in 6-8 minuten zacht. Breng de peperonatasaus op smaak met de balsamicoazijn, tijm, zout en peper.

  4. Giet de pasta af en schep door de peperonata.
  5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een saucijs bij. Rasp er parmezaanse kaas over.