Pasta-pesto met kip en cherrytomaten

Pasta-pesto met kip en cherrytomaten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pasta-pesto met kip en cherrytomaten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • bakje cherry tomaatjes
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 el
    • 2 takjes rozemarijn vers (of 2 theelepels gedroogde)
    • 2 tl venkelzaad
    • 4 handjes basilicum (verse)
    • 1 el cashewnoot
    • 2 el Parmezaanse kaas
    • 1 citroen
    • 2 kipfilets (van elk 200 g)
    • 1 pak lasagnebladen
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hussel de kipfilets samen met wat peper en zout, de venkelzaadjes en de rozemarijn in een plastic (boterham) zakje door elkaar.

  2. Sla de filets met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm.

  3. Verhit olie in een pan en bak de kip samen met wat knoflook ca. 3-4 minuten.

  4. Snijd de tomaatjes doormidden en hussel ze bij de kip. 

  5. Voor de pesto: Doe de basilicum, de cashewnoten, de Parmezaanse kaas, de extra olijfolie, de citroenrasp en -sap in de keukenmachine en pureer het geheel glad. Schep eventueel wat kookvocht van de spinazie erbij om de pesto meer vloeibaar te maken.

  6. Snijd de steeltjes van de spinazie en snijd de lasagnevellen in kleinere stukken. Kook de spinazie in ruim water. Kook de lasagnevellen de laatste minuten mee. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

  7. Haal de ongepelde knoflook uit de andere koekenpan en pureer deze ook door de pesto.

  8. Doe de pasta en de spinazie bij de kip, giet er de pesto overheen en roer alles goed door elkaar.