Pasta primavera met asperges

Pasta primavera met asperges

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Pasta primavera met asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g witte asperges
    • 2 wortels
    • 2 lente-uitjes
    • 1 el plantaardige olie
    • 100 g tuinerwten (uit de diepvries)
    • 0.5 tablet rundvleesbouillon (Knorr)
    • 1 mespuntje witte peper
    • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 400 g pasta naar keuze (bijv. groene fettucine)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges (2-3 cm). Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes. Was de lente-uitjes en snijd ze in schuine ringetjes.
  2. Verhit de plantaardige olie in een hapjespan en bak de asperges en wortels ca. 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg 100 ml water toe en laat alles 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Voeg de lente-uitjes, tuinerwten en het verkruimelde bouillontablet toe en breng op smaak met de peper.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet de pasta af.
  4. Serveer de pasta met de groenten en saus in ruime kommen. Maak het gerecht af met geraspte Parmezaanse kaas.

  5. Tip: probeer dit pastagerecht ook eens met andere groenten zoals spinazie of sperziebonen.  

Bron: Knorr