Pastasalade met avocado, rode ui, pesto en kerstomaten

Pastasalade met avocado, rode ui, pesto en kerstomaten

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pastasalade met avocado, rode ui, pesto en kerstomaten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g penne
    • 1 avocado
    • 0.5 komkommer
    • 1 rode ui
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 3 el Bertolli Pesto Rosso
    • 250 g rauwe ham
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, spoel na met koud water en laat uitlekken.

  2. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaten en halveer ze. Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd ook de rauwe ham in repen.

  3. Doe de pasta in een schaal en schep er de rode pesto doorheen. Voeg vervolgens de groenten en de ham toe en schep de pastasalade goed door.

  4. Variatietip: dit gerecht is ook heerlijk met gerookte zalm in plaats van de rauwe ham.

  5. Tip: je kunt deze pastasalade goed van tevoren maken. Schep dan wat citroensap door de avocadostukjes en voeg die vlak voor het serveren toe.

Deze koude pastasalade staat in een handomdraai op tafel. Met avocado, rauwe ham en kerstomaatjes en op smaak gebracht met Bertolli Pesto Rosso. Lekker als zomers hoofdgerecht. Maar ook bijzonder smakelijke als bijgerecht bij de BBQ of als lunchsalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!