Pastasalade met kip, courgette en asperges

Pastasalade met kip, courgette en asperges

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pastasalade met kip, courgette en asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 babycourgettes (of 2 kleine courgettes)
    • 2 takjes basilicum
    • zout
    • 300 g fusilli
    • 1 tl vloeibare honing
    • 2 el
    • 1 sap van 1 sinaasappel
    • 2 el plantaardige olie
    • 500 g groene asperges
    • 1 versgemalen peper
    • 4 kipfilets à 125 g
    • 100 ml
    • 8 stevige (japanse) pruimen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Snijd aan de onderkant een stukje van de asperges. Verhit 1 eetlepel van de olie in een hapjespan en bak de kipfilets rondom goudbruin aan. Neem de kip uit de pan en bak de asperges kort aan in het bakvet. 

  2. Blus af met het sinaasappelsap, de bouillon en de balsamicoazijn. Breng de vloeistof op smaak met zout, peper en de honing. Leg de kip terug in de pan en en laat afgedekt 10 minuten garen. Keer de kipfilets halverwege de gaartijd om. 

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. 

  4. Snijd de courgettes schuin in dikke plakken. Snijd de pruimen in partjes. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de courgette aan één kant 2 minuten bruin. Draai de courgette om, doe de pruimen erbij in de pan en bak nog 2 minuten. Bestrooi de courgette en pruimen met zout en peper. 

  5. Haal de kip uit de hapjespan en snijd de filets in plakken. Proef de saus en breng indien gewenst verder op smaak. 

  6. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de asperges, courgettes en pruimen erover. Leg op elk bord een in plakken gesneden kipfilet en garneer met basilicum. Serveer de saus er apart bij.