Pastasalade met komkommer, avocado en gemarineerde kip

Pastasalade met komkommer, avocado en gemarineerde kip

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Pastasalade met komkommer, avocado en gemarineerde kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de salade

    • 400 g (bv. orecchiette)
    • 1 komkommer
    • 1 bosje koriander
    • 2 avocado's (rijp)
    • 1 roze pompelmoes (of grapefruit)
    • 400 g kipfilets
    • 1 el olijfolie
  • Voor de marinade

    • 1 tl vissaus
    • 1 tl sojasaus
    • 1 tl gember (geraspt)
    • 1 chilipeper (zonder zaadjes, gehakt)
    • 1 tl rietsuiker
    • 2 el
    • peper en zout
    • 6 el plantaardige olie (tip: arachideolie)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en druppel er een beetje olijfolie over om kleven te voorkomen.

  2. Schil en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder het zachte binnenste en snijd het vruchtvlees in plakjes. 

  3. Schil de grapefruit tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.

  4. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees er voorzichtig uit. Snijd het in partjes en meng ze meteen met de grapefruitpartjes en de komkommer zodat de vrucht mooi van kleur blijft. Spoel de koriander en laat goed uitlekken. Pluk de blaadjes.

  5. Meng voor de marinade alle ingrediënten in een kommetje.
  6. Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze goudbruin in een beetje olijfolie. Laat ze afkoelen in de marinade.

  7. Meng de pasta met de groenten en breng op smaak met peper en zout. Garneer met korianderblaadjes. Serveer de kipreepjes er apart bij.

  8. Dit gerecht bevat 632 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!