Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g kipfilets
    • 2 el Bertolli Pesto Rosso
    • 400 g tagliatelle
    • 250 g sperziebonen
    • 2 paprika's (geel en rood)
    • 8 takjes peterselie
    • 1 el Bertolli Modena Balsamico Azijn
    • 5 el extra vergine olijfolie
    • 150 g gemengde sla
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Bestrijk ze aan beide kanten met in totaal 2 eetlepels pesto en marineer ze 5-10 minuten. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in dunne schuine plakjes.

  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes de laatste 4 minuten mee. Giet de tagliatelle en sperzieboontjes af. Spoel met koud water af tot ze koud zijn. Laat goed uitlekken.

  3. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Hak de peterselie fijn. Maak een dressing van de balsamico azijn en de olijfolie. Meng dit met de paprika, ¾ van de peterselie, de tagliatelle, sperziebonen en de rest van de pesto. 

  4. Hussel vlak voor het eten de gemengde sla erdoor en verdeel de salade over borden.

  5. Gril de plakjes kipfilet op de hete barbecue, grill of grillpan aan beide kanten in ca. 5 minuten bruin en gaar. Leg de kip op de salade en bestrooi met de rest van de peterselie.

Een fijn recept voor het maken van een heerlijke salade met tagliatelle in deze pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip.