Pastaschotel met gehaktballetjes

Pastaschotel met gehaktballetjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pastaschotel met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g gemengde jonge bladsla
    • 1 bakje (200g) crème fraîche
    • 1 el kappertjes
    • 2 blikken (400g) gepelde tomaten
    • 300 g penne pasta
    • 300 g (in balletjes)
    • 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 5 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de penne beetgaar.

  2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de gehaktballetjes in ca. 3 minuten bruin.

  3. Voeg de blikken gepelde tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein.

  4. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  5. Stoof de gehaktballetjes 10 minuten in de tomatensaus. Giet de penne af.

  6. Voeg de kappertjes en zout en peper naar smaak toe aan de tomatensaus en schep in een ovenschaal.

  7. Verdeel er de penne over. Meng de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak.
  8. Giet de room over de pasta. Bak de pastaschotel in ca. 30 minuten goudbruin in de oven.

  9. Meng de bladsla met 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

  10. Serveer de pastaschotel met de salade.
  11. Aantal kcal: 720 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!