Pastaschotel met tonijn

Pastaschotel met tonijn

Een recept van Foodbloggers A Fresh Start
Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Pastaschotel met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bol mozzarella
    • 1 el tijmblaadjes
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 pot gezeefde tomaten
    • 2 el olijfolie
    • 3 paprika's (geroosterd)
    • 2 tenen knoflook (grof gehakt)
    • 2 blikjes tonijnstukken in water (uitgelekt)
    • 300 g volkoren penne
    • 1 el kappertjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.

  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Voeg de paprika, tonijn en kappertjes toe en verwarm de saus 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de plakjes mozzarella over de pasta en bestrooi met tijm. 

  5. Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin.

  6. Aantal kcal: ca. 705 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!