Pastei van kip en spek

Pastei van kip en spek

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Pastei van kip en spek

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g (mager)
    • 1 mespuntje zout
    • 150 g margarine
    • 650 g kipfilets
    • 125 g (varkensvet)
    • 5 eieren (hardgekookt)
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 5 blaadjes
    • 2 el
    • 300 ml
    • 750 g
    • 2 el (gehakt)
    • peper
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. 

  2. Meng de bloem en het zout in een kom. Smelt de margarine met de reuzel in een pannetje, breng kort aan de kook. Schenk het mengsel bij de bloem en kneed tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 minuten op een warme plek rusten.

  3. Snijd voor de vulling het spek en de kip in blokjes. Voeg een scheutje cognac toe en meng het goed. Kruid met peper en zout.

  4. Houd een derde van het deeg apart. Rol de rest uit op een met bloem bestrooid aanrecht. Bekleed de bodem en de zijkanten van een ingevette patévorm met het deeg. Schep een derde van de vulling op het deeg. 

  5. Pel de hardgekookte eieren en verdeel ze over de vulling. Vul verder aan met de rest van het vleesmengsel en strijk glad.

  6. Bestrijk het losgeklopte ei met een kwast in de hoeken van de pastei. Dek af met de rest van het uitgerolde deeg en druk lichtjes aan. Snijd de randen bij. Decoreer de pastei met restjes deeg en bestrijk met het losgeklopte ei. Maak in het midden één of twee gaten in het deeg waardoor de warmte kan ontsnappen. 

  7. Bak de pastei 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 175 ºC en bak de pastei nog eens 90 minuten. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te snel kleurt.

  8. Week voor de gelei de gelatine in koud water. Knijp goed uit en los de blaadjes op een zacht vuurtje op in een scheutje kippenbouillon. Meng met de fijngehakte dragon en de rest van de bouillon.

  9. Neem de pastei uit de oven en giet scheutjes dragongelei in de gaten. Laat volledig afkoelen en een nachtje opstijven in de koelkast. Snijd hem voor het serveren in mooie plakken.

Misschien vind je dit ook wel lekker!