Pasteitje met champignonragout

Pasteitje met champignonragout

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pasteitje met champignonragout

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el verse tijmblaadjes
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 75 g margarine
    • 500 g kastanjechampignons
    • 150 ml
    • 400 ml (van tablet)
    • 60 g
    • 3 el
    • 4 pasteibakjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen in de oven. 

  2. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Bak de champignons 4-5 minuten.

  3. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep de champignons uit de pan. Smelt de resterende 50 g margarine in de pan. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut.

  4. Schenk de wijn en bouillon scheutje voor scheutje in de pan en roer tot een gladde saus. Voeg de champignons met de slagroom en de tijm toe en verwarm 2-3 minuten.

  5. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasteibakjes over 4 borden. Vul ze met de champignonragout en leg er het deksel op.