Pastinaakcrème met geroosterde amandelen en peterselieolie

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pastinaakcrème met geroosterde amandelen en peterselieolie

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 4 pastinaken
    • 1 prei
    • 1 l groentenbouillon
    • 1 takje selderij
    • handje spinazie
    • 1 ui
    • 100 g amandelen
    • boter
    • 2 dl
    • zonnebloemolie
    • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
    • bosje bladpeterselie
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in heel kleine blokjes. Snipper de prei, de ui en het takje selderij fijn. 

  2. Stoof alle groenten enkele minuten in een klontje boter. Voeg het kruidentuiltje eraan toe en giet de groentenbouillon erbij tot de groenten net onder staan.

  3. Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, mix de soep en doe de room erbij. Rooster de amandelen zonder vetstof in een anti-aanbakpan en zet ze apart.

  4. Hak het bosje bladpeterselie en de verse spinazie fijn. Voeg de zonnebloemolie eraan toe tot het een smeuïge, lopende pasta wordt. Kruid het met peper en zout.

  5. Schenk de soep in de borden en werk af met geroosterde amandelen en een eetlepel peterselieolie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!