Pastinaakhutspot met rundervink

Pastinaakhutspot met rundervink

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pastinaakhutspot met rundervink

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 rundervinken
    • 50 g Croma Bakken & Braden vloeibaar
    • 0.5 bouillonblokje (vlees)
    • zout en peper
    • 2 el (fijngehakt)
    • 2 uien (grofgesneden)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 500 g pastinaken (geschild en in stukken)
    • 1 el appelstroop
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met de pastinaak en de ui in 20 minuten gaar. 

  2. Verhit in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi de rundervinken met zout en peper.
  3. Bak het vlees in 15 minuten rondom bruin en gaar. Voeg 100 ml water, de stroop en het bouillontablet toe. Schraap de aanbaksels los en laat tot jus inkoken. Meng de peterselie door de jus.

  4. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de groenten, voldoende kookvocht en de laatste 25 g margarine tot een smeuïge stamppot.

  5. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pastinaakhutspot met de rundervinken en de jus.
  6. Aantal kcal: 552 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!