Pastinaakpuree met wasabi en zalm van Gallyon van Vessem

Pastinaakpuree met wasabi en zalm van Gallyon van Vessem

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pastinaakpuree met wasabi en zalm van Gallyon van Vessem

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 moten zalmen
    • 600 g pastinaken
    • blokje bouillon (groente)
    • zakje wasabi
    • 125 ml crème fraîche
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Warm een oven voor op 180°C.

  2. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg daar de zalm op de huid in.

  3. Bak de zalm voor 15 tot 20 minuten, controleer of de zalm gaar is door een sneetje te maken.

  4. Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Kook de pastinaak voor 5 minuten in de bouillon en haal deze eruit.

  5. Voeg de wasabi toe en de crème fraîche. Mix het geheel tot een gladde puree. 

  6. Maak een bolletje op een bord en serveer daarop de zalm.

Misschien vind je dit ook wel lekker!