Pastinaaksoep met kaasclubs

Pastinaaksoep met kaasclubs

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Pastinaaksoep met kaasclubs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 satéprikkers
    • 12 sneetjes bruin casinobrood
    • 1 liter groentebouillon (van tablet)
    • staafmixer
    • 1 grote beker (à 200 ml) crème fraîche
    • 8 plakjes belegen kaas
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 el bladselderij (fijngehakt)
    • 8 blaadjes kropsla
    • 750 g pastinaken
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de pastinaken en snijd in stukjes. Kook de pastinaak in de bouillon in 10 minuten gaar.

  2. Besmeer 8 sneetjes brood dun in met een halve beker crème fraîche. Beleg het brood met de sla en de kaas. Stapel ze op en dek af met de laatste sneetjes brood. Snijd ze in vieren. Stapel 2 clubs en steek er een prikker door.

  3. Meng de rest van de crème fraîche met de kerriepoeder en de selderij.

  4. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel over 4 kommen.

  5. Schep de selderijroom in de soep. Serveer met de kaasclubs.

Misschien vind je dit ook wel lekker!