Pavlova met aardbeien, ananas en pistache

Pavlova met aardbeien, ananas en pistache

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Pavlova met aardbeien, ananas en pistache

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eiwitten
    • 1 tl azijn
    • 5 tl
    • 250 ml
    • 4 el
    • 200 ml
    • 300 g aardbeien
    • 1 ananas
    • 4 el pistaches
    • citroensap
    • 225 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C (heteluchtstand).

  2. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwartjes. Schil de ananas en snijd in stukjes. Hak de pistachenoten grof.

  3. Maak een glazen kom schoon met een scheutje citroensap en droog met keukenpapier. Klop de eiwitten tot pieken. Klop er vervolgens lepel per lepel de suiker door, tot er een glanzende massa ontstaat. Klop er ten slotte de azijn en het gezeefde maïszetmeel door.

  4. Teken met potlood een cirkel van 24 cm diameter op een vel bakpapier. Leg het bakpapier omgekeerd op een bakplaat en vul de cirkel met het eiwitmengsel. Probeer het meringuemengsel niet te veel te ‘smeren’, maar schep het met een lepel op het bakpapier en maak daarbij grote bewegingen, zodat het mengsel lekker luchtig blijft.

  5. Zet de meringue 5 minuten in de oven, verlaag dan de oventemperatuur naar 100 °C en bak nog 50 minuten verder. Zet de oven uit en laat de pavlova minstens 2 uur afkoelen in de oven, met de deur op een kier.

  6. Klop de mascarpone los met de advocaat en poedersuiker (naar smaak). Klop de slagroom stijf en meng met het mascarponemengsel.

  7. Lepel het mascarponemengsel op de pavlova en werk af met aardbeien, stukjes ananas, de gehakte pistaches en poedersuiker. Serveer direct, om te voorkomen dat de meringue inzakt.

Misschien vind je dit ook wel lekker!