Pavlova met fruit en choco-ijs

Pavlova met fruit en choco-ijs

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Pavlova met fruit en choco-ijs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bak Hertog 3 Chocolades
    • 500 g fruit (bramen, rode druiven, rode bessen, aardbeien)
    • 1 tl maizena
    • 1 tl azijn
    • 300 g
    • 6 eiwitten
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120 ºC. Mix in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje voor beetje al mixend 3/4 van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor.
  2. Schep het schuim in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het schuimdeeg ca. 1 1/2 uur in de oven drogen.
  3. Maak het fruit schoon. Haal de taartbodem uit de oven en laat volledig afkoelen. Schep bollen chocolade-ijs en leg die op de taart. Verdeel het fruit erover.
  4. Het eiwitschuim kun je prima een paar dagen van te voren maken, bewaar het op een droge plek, want het trekt vocht aan! Leg hem wel vast op een serveerschaal, want het schuim kan als het even ligt, makkelijk breken.
  5. Het eiwitschuim kun je prima een paar dagen van te voren maken, bewaar het op een droge plek, want het trekt vocht aan! Leg hem wel vast op een serveerschaal, want het schuim kan als het even ligt, makkelijk breken.

Misschien vind je dit ook wel lekker!