Pavlova met rode vruchten

Pavlova met rode vruchten

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Pavlova met rode vruchten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 eiwitten
    • 1 mespuntje zout
    • 200 g
    • 500 g (aardbeien, frambozen, rode bessen)
    • 2 dl Blue Band Finesse voor Verrijken
    • Blue Band Vloeibaar (om in te vetten)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Klop in een vetvrije kom (liefst ingewreven met citroensap) de eiwitten met een mespunt zout stijf. Strooi er dan, onder voortdurend kloppen met de mixer, lepel voor lepel de suiker bij. Blijf kloppen tot de massa taai en glanzend is. Als de kom wordt omgekeerd, mag het eiwit er niet uitlopen.
  3. Vet een vel bakpapier in met de vloeibare margarine. Verdeel hierover het eiwitschuim en spreid het met de bolle kant van een lepel uit tot een cirkel van ongeveer 20 cm Ø. Maak de binnenkant van de cirkel iets dunner zodat rand van het schuim iets dikker is.
  4. Bak de schuimcirkel in een lauwwarme oven in 2 à 2,5 uur droog. Laat hem afkoelen.
  5. Verdeel de Finesse voor Verrijken over de schuimcirkel en verdeel het verse fruit erover.