Pavlova’s met Griekse yoghurt en rood fruit

Pavlova’s met Griekse yoghurt en rood fruit

Uit het kookboek van Guus Meeuwis
Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Pavlova’s met Griekse yoghurt en rood fruit

Ingrediënten voor 6 personen
  • pavlova's:

    • 3 eiwitten
    • 150 g
    • 2 tl maizena
    • 2 tl
    • 1 doosje framboos (ca. 125 g)
    • 1 doosje bramen (ca. 125 g)
    • 1 doosje blauwe bessen (ca. 125 g)
    • 200 g
    • 1 vanillestokje
    • 1 limoen (de schil, geraspt)
  • garnering:

    • poedersuiker
    • 10 blaadjes (of verveine)
  • extra nodig:

    • wegwerpspuitzak
Meer dan 1 uur

Bereiding:

  1. Bereidingstijd: 25 min. + 2,5 uur drogen + afkoelen

  2. Verwarm de oven voor op 120 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten luchtig met een mixer. Blijf mixen en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt.
  4. Meng de maizena met de azijn en klop door het eiwitschuim. Schep het eiwitschuim in de spuitzak en knip er een flinke punt af. Spuit op de beklede bakplaat 4 tot 6 pavlova’s van het eiwitschuim (of schep met een lepel op de bakplaat, de pavlova’s worden dan grilliger van vorm). Laat de pavlova’s ca. 2,5 uur in de oven drogen.
  5. Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de pavlova’s in de oven afkoelen. Leg ze direct na het afkoelen op een schaal om te voorkomen dat ze breken.
  6. Was de frambozen, bramen en blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Halveer eventueel de grote exemplaren.
  7. Doe de Griekse yoghurt in een bakje. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer met de geraspte limoenschil door de yoghurt. Snijd het kapje van de pavlova’s (de kapjes worden niet gebruikt) en verdeel de yoghurt en het fruit erover.
  8. Bestrooi met poedersuiker en garneer met een blaadje munt of verveine. Serveer direct.
  9. Recept afkomstig uit: Het lekkerste van Guus en Dick, Kosmos Uitgevers

Het lekkerste van Guus en Dick (p. 171): ‘Dit is ook zo’n lekker makkelijk dessert. Het is niet ingewikkeld om te maken en de verhoudingen luisteren niet zo nauw als bij de meeste desserts. De pavlova is lekker zoet en de yoghurtvulling weer heel fris. Het is alleen wel handig om een goede mixer te hebben om het eiwitschuim te kloppen!’ (Guus Meeuwis)

Benieuwd naar meer recepten uit het kookboek van Guus Meeuwis? Bekijk dan ook eens het recept voor Mosterdsoep of Hete bliksem van zoete aardappel met kip.

Misschien vind je dit ook wel lekker!