Penne met bloemkool, gehakt en rode pesto

Penne met bloemkool, gehakt en rode pesto

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Penne met bloemkool, gehakt en rode pesto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 stronk bloemkool
    • 1 ui
    • 1 handje basilicumblaadjes
    • snufje peper en zout
    • scheutje olijfolie
    • zakje geraspte kaas 30+
    • 125 g crème fraîche
    • 8 cherrytomaatjes
    • 1 teen knoflook
    • 4 el
    • 300 g penne pasta
    • 300 g half-om-half gehakt
    • 2 el kappertjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens aanwijzing op verpakking beetgaar.

  2. Laatste 5 minuten van de kooktijd de bloemkoolroosjes, toevoegen en laten meekoken.

  3. Snij het uitje en de knoflook fijn. Verhit een pan met 2 eetlepel olijfolie en fruit het fijngesneden uitje en knoflook 2 minuten. Voeg daarna het gehakt toe.

  4. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en halveer de cherrytomaatjes.
  5. Giet de pasta en bloemkool af.
  6. Schep het gehakt, de pesto en crème fraîche door de pasta, eventueel nog even opwarmen. Maak met zout/peper op smaak.
  7. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi de basilicum, geraspte kaas en kappertjes erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!