Penne met tomaten-tonijnsaus

Penne met tomaten-tonijnsaus

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Penne met tomaten-tonijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 2 teentjes
    • 2 blikjes tonijnen
    • 1 citroen
    • 300 g Pasta Penne Rigate
    • 3 el olijfolie
    • 2 tl
    • 1 el kappertjes
    • 1 zak Bertolli pastasaus kruidig
    • 75 g rucola (1 zakje)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken en rasp van de citroen een halve eetlepel schil af (alleen het gele deel, het witte eronder smaakt bitter). Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep het chilipoeder met de tonijn, citroenschil en kappertjes erdoor en schenk de pastasaus erbij.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. Giet de penne af en schep de tonijnsaus erdoor. Verdeel de pasta over diepe borden en leg er in het midden een flinke pluk rucola op. Lekker met geraspte kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!