Penne rigate met bloemkool en pomodori-tomaten

Penne rigate met bloemkool en pomodori-tomaten

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Penne rigate met bloemkool en pomodori-tomaten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g Bertolli Pasta Penne Rigate
    • 300 g kipfilets
    • 1 zak Bertolli Pastasaus Knoflook
    • 2 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 bloemkool
    • 5 pomodori tomaten
    • 50 g pijnboompitten (droog geroosterd)
    • 100 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd er kleine roosjes van. Snijd de tomaten en de kipfilet in blokjes. Kruid de kip met peper en zout. 

  2. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Kook in een pan ruim water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verwarm in een hapjespan de vloeibare margarine en fruit hierin de knoflook even aan. Roerbak de blokjes kip ongeveer 5 minuten mee, tot ze rondom bruin zijn.

  4. Bak de bloemkoolroosjes 4 minuten mee en schep een minuut voor het einde ook de tomaat erbij. Voeg tot slot de pastasaus toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de pastasaus erop. Maak het gerecht af met de geraspte kaas en de pijnboompitten.

De penne rigate met bloemkool en pomodoro-tomaten wordt heerlijk aangevuld met pijnboompitten en kipfilet. Dit alles smaakt verrukkelijk met de pastasaus van Bertolli.

Misschien vind je dit ook wel lekker!