Pepernoot cupcakes

Pepernoot cupcakes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pepernoot cupcakes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 80 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (kamertemperatuur)
    • (ca. 1tl)
    • 125 g
    • 100 g pepernoten
    • 2 eieren
    • 100 g lichte basterdsuiker
    • 100 g Blue Band Vloeibaar
    • 100 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  2. Plaats 12 papieren muffinvormpjes in een bablik.

  3. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer hier de Blue Band Vloeibaar, de basterdsuiker, de eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden met een pollepel of mixer doorheen. Klop ca. 4-5 minuten tot een smeuïg beslag.

  4. Schep de pepernoten door het beslag.

  5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren vormpjes in het bakblik. 

  6. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

  7. Klop voor de garnering de poedersuiker met de zachte Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in 8-10 minuten met een mixer of lepel tot een luchtige crème.

  8. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.

  9. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.

Misschien vind je dit ook wel lekker!